Månkans bagetter.

Baguetter 3 st

15 gr jäst

5 dl kallt vatten

2 tsk salt

ca 1,2  l  vetemjöl

eller

l dl. g.ovt rågmjöl + 2 dlfint rågmjöl resten veterqiöl

Smula jästen i en stor rymlig bunke. HäIl på vattnet och rör tills jästen är löst blanda då i salt och mjöl.

Arbeta degen kraftigt, det är viktigt för brödets konsistens att degen arbetas riktigt väl.

Täck bunken med plastfolie och låt degen jäsa 4-5 timmar. Under tiden bildas vätska som droppar ner på degen och gör ytan lätt fuktig-

Mjöla lätt på bakbordet. Häll upp degen. Forma den försiktigt till en rektangulär kaka. Degen skall inte arbetas.

Skär  med vass kniv den lösa degen i tre detar. Lägg dom tvärs över påen smord plåt.

Forma med varlig hand till längderna .Dofta över lite mjöl och låt jäsa utan duk.

Skär med lätt hand och vass kniv eller rakblad tre längsgående snitt.

Grädda bröden mitt i ugnen i 300 graders ugnsvärrne ca. 8 minuter . Sätt

ugnen på 200 grader och fortsätt grädda bröden i  15-20 minuter

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s