Citron och limepaj


Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
och/eller  2-3 msk vatten

Fyllning
1 st lime
1 st citron
3 st ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Garnering:
1 st lime
florsocker

Servering:
3 dl vispgrädde

Pajskal:  1 st pajform 24 cm i diameter

Mät upp vetemjöl och strösocker i en bunke och blanda. Tillsätt smöret och dela det gärna i mindre bitar och låt stå en stund så det blir rumsvarmt.
(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i litermått eller väga det. )
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
Tillsätt äggula och/eller vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Använd gärna elvispen igen med vispar (ca 45-60 sek). Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.Ställ in pajskalet i kylen minst 30 minuter eller frysen 10 minuter.

Gör under tiden fyllningen och sätt ugnen på 200°C.
Fyllning:

Tvätta skalet på citron och lime och torka av så det är torrt.
Riv sedan skalet på lime och citron och pressa ur saften.
(När du river skalet, var noga med att bara riva det yttersta, ej det vita innanför eftersom det ger en besk smak.)
Vispa ägg och socker pösigt till en ljusgul smet Tillsätt grädden (som ej behöver vispas) samt rivet citron- och limeskal och citron- och limesaft. Vispa ihop till en jämn smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C i ca 30 minuter.

Låt pajen svalna. Lägg gärna en bakduk över.   Sikta över florsocker och skiva lime och garnera med