Korvbröd

8 st beroende på storlek man väljer, jag gör 10 för jag vill ha lite mindre.

50 rg rumsvarmt smör
650 gr vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk socker
1½ tesked torrjäst eller 20 gr färsk
400 gr mjölk
1 ägg

Gör så här:
Värm mjölken till 37 ° ha i alla ingredienserna och blanda till en smidig deg.
(( Om färsk jäst lös upp den först i mjölken och sen i mad allt det andra.))
Smörj en skål med litet olja och lägg i degen täck med gladpack eller bak handduk.
Låt jäsa i 2 timmar.
Häll ut degen på mjölat bakbord, dela upp i 8 bitar rulla ut varje bit till 18 cm
ELLER
10 bitar till ca 15 cm.
Lägg på bakplåtspapper på plåt lägg över handduk.
Låt jäsa i 1 timme.

Grädda i 220 °i 5 minuter sänk temperaturen till 200 °och kör i 5 till 10 minuter till
eller till de fått fin färg.
Låt svalna på galler.