150 gr smör
3 st ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 st citron rivet skal
250 gr krusbär
TOSCATÄCKE:
50gr smör
0,5 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån 50 gr.
Sätt ugnen på 200 °. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smör och mjöl och rör till en jämn smet. Tvätta citronen och riv skalet, tillsätt detta i smeten.Häll smeten i smort och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm.
Blanda krusbären med 1 msk socker och tryck ner bären i smeten . Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Blanda smör socker mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Blanda i mandelspånen..Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca. 15 min.Låt kakan svalna. Servera med glass eller vaniljsås.