Krusbärskaka med toscatäcke

150 gr smör

3 st ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 st citron rivet skal

250 gr krusbär

TOSCATÄCKE:

50gr smör

0,5 dl strösocker

1 msk vetemjöl

1 msk mjölk

1 påse mandelspån 50 gr.

Sätt ugnen på  200 °. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.Tillsätt smör och mjöl och rör till  en jämn smet. Tvätta citronen  och riv skalet, tillsätt detta i smeten.Häll smeten i smort och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm.

Blanda krusbären med 1 msk socker och tryck ner bären i smeten . Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Blanda smör socker mjöl och mjölk i en kastrull. Låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat. Blanda i mandelspånen..Fördela smeten på kakan och grädda ytterligare ca. 15 min.Låt kakan svalna. Servera med glass eller vaniljsås.

Lämna en kommentar