Mazarinäppelkaka med kokostosca

Smet:
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 ägg
2 droppar bittermandelarom
2 ½ msk grädde
½ litet äpple
Kokostosca:
2 ½ msk grädde
½ msk smör
2 msk riven kokos
1 tsk sötströ
Smet
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser
och rör ner arom och grädde.
Fördela smeten i en 12-cm
springform. • Skala ett äpple
och skär i små klyftor. Stick
ner dessa i smeten.
Kokostosca
Koka upp grädde och smör i
en liten kastrull. Sjud i ca fem
minuter. • Rör ner kokos och
sötströ och låt ev. stå ett tag till
på plattan för att tjockna. Bred
toscan på smeten. • Grädda
mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Blir toscan bränd, flytta ner
kakan eller lägg på en bit aluminiumfolie.
630 kcal,
13 gram kolhydrater
18

Lämna en kommentar