Mazarinäppelkaka med kokostosca

Smet:
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 ägg
2 droppar bittermandelarom
2 ½ msk grädde
½ litet äpple
Kokostosca:
2 ½ msk grädde
½ msk smör
2 msk riven kokos
1 tsk sötströ
Smet
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser
och rör ner arom och grädde.
Fördela smeten i en 12-cm
springform. • Skala ett äpple
och skär i små klyftor. Stick
ner dessa i smeten.
Kokostosca
Koka upp grädde och smör i
en liten kastrull. Sjud i ca fem
minuter. • Rör ner kokos och
sötströ och låt ev. stå ett tag till
på plattan för att tjockna. Bred
toscan på smeten. • Grädda
mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Blir toscan bränd, flytta ner
kakan eller lägg på en bit aluminiumfolie.
630 kcal,
13 gram kolhydrater
18

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s