Ansjovismoussetårta

6-8 bitar

250 gr kavring

50 gr smält smör

1 msk pressad citron eller citronsnaps

Fyllning:

3 blad gelantin

2 dl créme fraiche

1 ask ansjovis 16 st

1 liten rödlök

1/ knippe dill

2-3 krm

citronpeppar

1 liten burk röd kaviar

Kör kavringen i mixer med smält smör och lite vätska. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant.22 – 23 cm. och ställ kallt.

Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Finhacka rödlöken och ansjovisen och blanda med créme fraiche och dill .Smält gelantinet i 1 msk varmt ansjovisspad och rör ned i fyllningen Smaka av med citronpeppar. Ställ kallt ca 10 minuter så blandningen stelnar lite och blir bredbar Bred ut över botten täck och ställ kallt minst 3-4 timmar. Garnera med färska grönsaker.

Lämna en kommentar