6-8 bitar
250 gr kavring
50 gr smält smör
1 msk pressad citron eller citronsnaps
Fyllning:
3 blad gelantin
2 dl créme fraiche
1 ask ansjovis 16 st
1 liten rödlök
1/ knippe dill
2-3 krm
citronpeppar
1 liten burk röd kaviar
Kör kavringen i mixer med smält smör och lite vätska. Tryck ut brödsmulorna i en form med löstagbar kant.22 – 23 cm. och ställ kallt.
Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Finhacka rödlöken och ansjovisen och blanda med créme fraiche och dill .Smält gelantinet i 1 msk varmt ansjovisspad och rör ned i fyllningen Smaka av med citronpeppar. Ställ kallt ca 10 minuter så blandningen stelnar lite och blir bredbar Bred ut över botten täck och ställ kallt minst 3-4 timmar. Garnera med färska grönsaker.